Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Elhízás, okok, következmények képes leírás - Fogyókúra.tlap.hu
részletek »

Elhízás, okok, következmények - Fogyókúra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: fogyokura.tlap.hu » Elhízás, okok, következmények
Keresés
Találatok száma - 10 db
A genetikai program felborulása!

A genetikai program felborulása!

Hivatásunknak érezzük, hogy megismertessük minden emberrel a táplálékkiegészítők fontosságát, mert a mai élelmiszerek tápanyag és vitamintartalma sajnos nem fedezi a szervezet szükségleteit. Ne feledd: Ép testben ép lélek!

A hízás okai

A hízás okai

Napjainkban egyre több embert érint a túlsúly, de valójában tudjuk-e milyen tényezők vezetnek elhízáshoz? Az alábbiakban részletesen felsoroljuk a hízás okait, továbbá hazánkban a legalaposabban közzétesszük egy anyagcserét kutató ausztrál professzor zsírégetésről szóló kutatási eredményét. A kutatás eredményeivel világszerte több sajtóorgánum foglalkozott, sajnálatos módon azonban nem olyan részletességgel tárták fel a zsírégető módszer fontos szabályait, ahogy a professzor úr a módszert a leginkább hatékonynak tartja. A Hipofizis.hu egyedülállóan részletesen közzéteszi a módszert, így a professzor által ajánlott lehetőséget komplexen kínálja a fogynivágyóknak. Cikkünk elején a hízás okait és a helyes étkezés szabályait soroljuk fel. Amennyiben érdekli Önt írásunk kérjük minden szavát olvassa el, mert a cikk egésze bír fontos információkkal.

A hosszú élet titka

A hosszú élet titka

Mindenki szeretne sokáig élni, ráadásul egészségesen is. Aki az elhízástól szenved pedig elsősorban lefogyni szeretne vagy jobb alakot. A hosszú élet és a fogyókúra kézen fogva járnak. Miért? Mert az elhízott emberek nem élnek sokáig. Vigyázat! Önmagában a lefogyás nem elég és nem is szünteti meg a problémát, csak a tünetet. Az elhízás ugyanis olyan tünet, amely jelzi hogy valami baj van az életmódunkkal. Rendszeresen frissülő oldalunkon azokat a témákat foglaljuk össze amelyek az elhízás okai is lehetnek, illetve segítenek abban hogy hosszú, boldog életet élhessünk.

A kövérség nem genetikus, megtanították

A kövérség nem genetikus, megtanították

A gyerekek már két éves kortól megjegyzik, hogy szüleik mit visznek haza, és megpróbálják utánozni az élelmiszer választását - irja a tanulmány, mlyet az Archives of Pediatrics &Adolescent Medicine magazin publikált. "Az adatokból azt látjuk, hogy a gyerekek már nagyon korai életkorban elkezdik utánozni a szülők élelmiszer választását. Sőt, még azelőtt, amikor képesek lennének teljesen elfogadni azokat" írják a kutatók. A kutatásokba 120 kettő és hat éves kor közötti gyereket vontak be, akik egy zöldségüzletben bevásárlást játszottak. A kutatók megkérték őket, hogy válasszanak ki bármit a 133 élelmiszerből, melyek választéka gyümölcsök, zöldségek, kenyér, tej, édesség, chips, üdítő, torta, cukros és teljes kiőrlésű magvak voltak. A játék ideje alatt a gyerekek szülei kérdőívet töltöttek ki arról, hogy milyen gyakran vásárolják ezen élelmiszereket és elviszik-e magukkal gyereküket a bevásárláskor. A kutatók úgy találtak, hogy a gyerekek élelmiszer választása közel azonos volt azzal, amelyeket a szülők megjelöltek a kérdőíven. Minél egészségesebb termékeket választanak a szülők a vásárlás során, annál egészségesebbek a gyerekek.

Az elhízás epidémiája

Az elhízás epidémiája

Napjainkra a világ jelentôs részén az elhízás járványszerû méreteket öltött. Számos országban ma kutatók sokasága foglalkozik jól felszerelt laboratóriumokban a kérdés komplexitásával, azzal, vajon milyen tényezôk vezettek ide? (Szomorú ellenpont, hogy ugyanakkor Földünk számos más részén, például Afrika sok országában az éhínség szedi ezerszámra áidozatait!) Az Egyesült Államokban a biztosítótársaságok felmérése szerint az elhízottak több mint 70 milliárd dollárjába kerülnek évente a költségvetésnek. E költségek egy része a közvetlen gyógyítási kiadásokból, más része a kövér emberek csökkent termelékenységébôl tevôdik össze. Az elhízás hatalmas problémakörét áttekintve számos kérdéssel kell foglalkoznunk.

Az elhízás megrövidítheti életünket

Az elhízás megrövidítheti életünket

Az elhízás és a várható élettartam kapcsolatát vizsgáló eddigi legszélesebb körű felmérésben kilencszázezer, a világ különböző pontjain élő résztvevő adatait elemezték: Dr. Gary Whitlock és munkatársai ötvenhét, korábban már megjelent publikáció eredményeit használták az áttekintő tanulmány elkészítéséhez. A többségében Észak-Amerikában és Európában élő személyek egészségének alakulását az említett kutatásokban átlagosan tíz-tizenöt éven keresztül követték nyomon: a vizsgálati alanyok közül nagyjából százezren haltak meg ebben az időszakban. A kutatáshoz használt testtömegindex (Body Mass Index; BMI) az elhízás mértékének jellemzésére szolgáló, általánosan használt mérőszám: az index értékét akkor kapjuk meg, ha a vizsgálni kívánt személy kilogrammban megadott testsúlyát elosztjuk a méterben megadott magasság négyzetével (kilogramm/m2). Kisebb fokú elhízásról akkor beszélünk, ha ez az érték 30 és 35 között mozog, ha azonban a kapott érték 40 és 45 közé esik, már súlyos mértékű elhízásról van szó.

Az elhízás veszélyei

Az elhízás veszélyei

Az alma, vagy körte típusban való besorolás nem öncélúan történik, mert megfigyelések szerint az alma típus hajlamosít nagyobb mértékben koszorúér-betegségre, vagy agyvérzésre Ennek oka ért­hetőbbé válik, ha áttekintjük, hogy az elhízás milyen kockázatot je­lent az egészségre nézve, hiszen az elhízáshoz gyakran társuló cu­korbetegség, magas vérnyomás és zsíranyagcsere zavar a szív-ér­rendszeri betegségek nagy rizikótényezői közé számítanak: 2-es típusú cukorbetegség: a 2-es típusú cukorbetegek 80-90°/-a elhízott. Magasvérnyomás-betegség: az elhízottak közel 50%-ában alakul ki magasvérnyomás-betegség. Zsíranyagcsere-zavar: az alma típusban gyakran találhatók kó­ros vérzsír értékek, amelyek ugyancsak növelik az érbetegségek kockázatát. Epekövesség: elhízottakban, különösen középkorú nőkben gyak­rabban képződnek epekövek. Mozgásszervi betegségek: az elhízás mértékével párhuzamosan növekszik a csípő, térd és boka kopásos, degeneratív betegsége­inek aránya. Nem ritka a köszvény kialakulása sem.

Elhízás - népbetegség

Elhízás - népbetegség

Az elhízás a népesség mintegy egyötödét sújtó betegség, amely a kb. 40 százaléknyi túlsúlyos csoporttal együtt a magyar lakosság több mint felét érinti. Az elhízás anyagcsere-folyamatok genetikai, központi idegrendszeri vagy endokrin és környezeti hatásokra létrejövő zavara, amely az energiaháztartás egyensúlyának módosulását okozza. Ez a folyamat a táplálékfelvétel növekedésében és/vagy az energialeadás csökkenésében nyilvánul meg, majd fokozott zsírraktározáshoz vezet. Mit javasol az orvos? A táplálkozáskutató orvosok véleménye szerint az elhízás mint betegség csak átfogó és összetett kezeléssel orvosolható, ennek egyaránt része az étrendváltozás, a sport és a gyógyszeres beavatkozás. 1. Diéta Az elhízás diétás kezelésében alapvető az energiaszegény étrend. A zsírbevitel csökkentése az Egyesült Államokban nem eredményezte az elhízás csökkenését, mert párhuzamosan a szénhidrátbevitel növekedése alakult ki. Így újabban a szénhidrátfogyasztás került a figyelem középpontjába. 2. Mozgásterápia A fizikai aktivitás alapvetően fontos része az elhízás kezelésének. Míg eddig az elhízás kezelésére napi 30 perc erőteljes sétát ajánlottak, utóbb kiderült, hogy ez kezelésre nem elegendő dózis, mert csak egészségmegtartó, egészségfejlesztő céloknak felel meg. Érdemi testsúlycsökkentéshez napi 60 perc erőltetett séta szükséges.

Informed - elhízás cikkek

Informed - elhízás cikkek

Elhízás, fogyókúra InforMed orvosi, egészségügyi, életmód és wellness portál Sok olyan ember van, aki lapos hasról álmodik. Az életük derekán járók, a volt várandós nők, a sörivók és a nagyétkűek túlnyomó része elgondolkodott már azon, hogy megszabadulna a fölös kilóktól. De mi a helyes stratégia a nagy pocak eltüntetésére? Legfontosabb tisztázni: nem lehetetlen lefogyni, de nincsen egyértelmű recept hozzá. Jó hír viszont, hogy ha fogyunk, akkor az első a hasi zsírszövet mennyiségének csökkenése. Miért? Az úgynevezett zsigeri zsírszövet, ami nagyjából a derekunk magasságában helyezkedik el, metabolikusan sokkal aktívabb, mint a bőr alatti zsírszövet, és így könnyebb megszabadulni tőle. Minél több a túlsúly, annál gyorsabban aktiválható a hasi zsírszövet lebontása fogyással, ezért van az, hogy a nagyon kövér egyének gyorsabban érnek el eredményt a fogyókúrákkal.

Hirdetés
Nehéz sors: az elhízás szövődményei

Nehéz sors: az elhízás szövődményei

A túlsúly és az elhízás számtalan negatív egészségügyi hatással jár, pl. szív- és érrendszeri káros hatások, magas vérnyomás, légzőrendszer és tápcsatorna károsodása, mind mind olyan dolog, ami életünket rövidítheti meg, ha csak nem teszünk ellene .... és még sorolhatnám. A többit megtudod a cikkből.

Tuti menü